Week tegen Eenzaamheid

Bijna 1 op de 10 mensen voelt zich erg eenzaam. Bij alleenstaanden is dit zelfs 1 op de 5. Eenzaamheid is heel persoonlijk en kan zich op veel manieren uiten. Mensen missen een hechte, emotionele band met anderen of hebben minder contact met andere mensen dan gewenst.
In de gemeente Hollands Kroon wordt deze week ‘De week van de Ontmoeting’ genoemd en wordt er op verschillende manieren aandacht aan besteed.

De bedoeling is om tijdens deze week elkaar te ontmoeten, te zien en te spreken

LINK Jongerenwerk, Humanitas, Wonen Plus Welzijn en LSBO-HK (voor ouderen) slaan ook dit jaar de handen ineen en organiseren op verschillende locaties in de gemeente een high tea. Onder het genot van iets lekkers wordt er gepraat over het thema eenzaamheid en over wat wij er samen en met elkaar tegen kunnen doen.
Dit jaar wordt er op woensdag 6 oktober door de leerlingen van Wiringherlant, samen met hun docenten, een high tea georganiseerd en verzorgd.

De genodigden worden door de leerlingen ontvangen. Leerlingen, hun gasten en begeleiders hebben op deze manier de mogelijkheid om nieuw ervaringen op te doen, gezellig met elkaar te kletsen en zo een gezellige middag met elkaar door te brengen.

< Terug naar overzicht
Top