BRING YOUR OWN DEVICE

Aanschaf BYOD (Bring Your Own Device) laptop Wiringherlant 

Vanzelfsprekend zitten de leerlingen straks niet de hele dag achter een laptop, zij krijgen ook nog gewoon les vanuit de schoolboeken. Onderzoek geeft namelijk aan dat het leerrendement terugloopt als studenten meer dan 30% van de schooltijd achter een computer/laptop zitten te werken. De schoolboeken worden daarom nog gebruikt naast klassikale instructie en andere werkvormen. 

Wat heb je nodig?
Binnen het Wiringherlant werken de leerlingen, bij voorkeur, met een Windows-laptop. Uit de ervaring die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan, blijkt dat deze laptop het beste aansluit bij het gebruik in de lessen en bij de IT-omgeving, het WiFi-netwerk en de ICT ondersteuning op school. Ook voor het uitvoeren van opdrachten en taken is een laptop het beste gereedschap.

 Aanschaf van een laptop
Om u te helpen de geschikte laptop voor de studie van uw kind te kiezen willen we u graag verwijzen naar het bedrijf CampusShop. CampusShop heeft al bijna 20 jaar ervaring in de samenwerking met meer dan 200 scholen op het gebied van devices voor de leeromgeving.

Op de website van Campusshop staan een aantal laptops geselecteerd, die geschikt zijn voor het volgen van onderwijs bij onze school. U kunt hier als volgt naar toe:
Ga naar de website https://campusshop.nl

  • Klik op de oranje balk met “Kies jouw onderwijsinstelling/studie”;
  • Kies voor “Wiringherlant “(u kunt het makkelijkste de schoolnaam invoeren als zoekwoord);
  • Plaats het vinkje en klik op “Bevestigen”.

U ziet dan een overzicht met een aantal laptops die onze school samen met Campusshop heeft geselecteerd voor het onderwijs. Deze laptops voldoen allemaal aan de minimumeisen. U kunt de laptops met elkaar vergelijken.U mag van dit aanbod gebruikmaken maar bent hiertoe niet verplicht. Onderhoud, garantie en reparatie regelt u zelf met de leverancier.

Software
Wij adviseren een laptop met Windows 10, zodat de Microsoft Office 365 licentie (waaronder Word en PowerPoint) dan gratis te downloaden zijn met de leerling zijn of haar eigen rsg Wiringherlant-e-mailaccount. Overige licenties zijn goedkoop en eenvoudig aan te schaffen via www.slim.nl.  

De kosten
Deelname aan een opleiding mag niet belemmerd worden vanwege de kosten die een device met zich meebrengen. In de Regeling tegemoetkoming Schoolkosten is uitgewerkt welke studenten voor een betalingsregeling in aanmerking komen en hoe dit geregeld is. Voor meer informatie kunt u ook bij uw gemeente terecht.

Vragen?
Voor vragen over BYOD kunt u contact opnemen met ons via BYOD@wiringherlant.nl. 

Informatie van Campusshop.pdf

In dit naslagwerk vind je alle informatie die je nodig hebt over je laptop, hoe installeer je windows?, in gebruik nemen van Teams en nog veel meer handige tips. 

BYOD boekje 2022 2023