EXTRA AANBOD

Skeeleren, windsurfen, BMX’en; het zijn geen sporten die je verwacht tijdens de normale gymles. Maar op het Wiringherlant kun je je er toch aan wagen. Tenminste, als je in de sportklas zit. Ben je een sporter, dan ben je hier op je plek. Leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar krijgen naast het vaste lesprogramma twee uur extra sport.

Ben je benieuwd hoe je het doet met waterskiën, kickboksen of dansen? Wij dagen je graag uit. Niveau is niet belangrijk, wel motivatie. Ouders zijn betrokken en verzorgen het vervoer naar de sportlocaties en we sporten allemaal in dezelfde outfit. Ben jij een teamspeler, kun je goed samenwerken en doorzie je snel de tactiek van de tegenstander? In de sportklas ontdek je niet alleen nieuwe sporten, maar leer je ook jezelf kennen.

Het Wiringherlant is een school waar leerlingen over het algemeen prettig met elkaar en met docenten omgaan. Maar als zich een ruzie of conflict voordoet, maken we daar ook graag een leermoment van. We hebben op school een jongerenrechtbank. Deze rechtbank bestaat uit leerlingen die speciaal zijn opgeleid om te bemiddelen in conflicten. Altijd erop gericht om samen tot een oplossing te komen waarmee partijen verder kunnen. Dat noemen we ‘herstelrecht’.

School, ouders en betrokkenen zelf moeten ermee instemmen dat hun zaak wordt voorgelegd aan de jongerenrechtbank. De jongerenrechtbank is een initiatief van Stichting Jongerenrechtbanken Nederland en wordt in samenwerking met rechtbank, openbaar ministerie en politie georganiseerd. Wij waren de vijfde school in Nederland met zo’n rechtbank. Jaarlijks worden nieuwe ‘junior-rechters’ geselecteerd. Zie jij jezelf al recht spreken?