Open naar jezelf, naar anderen en naar de wereld

Een school waar kinderen zich thuis voelen, is een school waar zij het onderwijs krijgen dat past bij hun talenten en interesses en waar zij zich in een veilige en geborgen omgeving kunnen ontwikkelen. Zo’n school is rsg Wiringherlant.

Wij hebben als brede scholengemeenschap de meeste onderwijsniveaus onder één dak, van vmbo tot en met atheneum. Daarnaast bieden wij tal van extra accenten die ons onderwijs verrijken en waarmee we leerlingen prikkelen. Kortom, wat uw kind in zich heeft, willen wij eruit halen.Wij vinden het belangrijk dat ieder kind goed in zijn vel zit en goed kan opschieten met zijn medeleerlingen en docenten. Het is die open houding, die wij op onze school nastreven.

Infoboekje rsg Wiringherlant

Welkom op school beste (bijna) brugklas leerling. We zijn trots op onze school en hopen dat we jou later dit jaar alsnog te kunnen uitnodigen op onze school. Om kennis te maken en om de school te laten zien. Zodra het weer kan, nodigen we jou en je klasgenoten uit.

Bekijk hier het rsg Wiringherlant infoboekje voor (bijna) brugklassers.

Wereldse school

Een bezoek brengen aan het Europees Parlement, met leerlingen in het buitenland werken aan een gezamenlijk project. Wiringherlant houdt haar blik letterlijk op de wereld gericht. Wij zijn een EPAS-school (Europees Parlement Ambassadeur School) en onderdeel van het Global Citizen Network. Daarom voorzien wij ook in tweetalig onderwijs: Nederlands/Engels natuurlijk, want Engels is de voertaal in de internationale gemeenschap.

Duurzame omgeving

Je open opstellen naar de wereld betekent ook gevoelig zijn voor de grote uitdagingen waarvoor we als samenleving staan. Wiringherlant draagt bij aan een duurzame omgeving. Op ons dak staan ruim 550 zonnepanelen die ons voorzien van energie. In ons schoolgebouw hebben we een comfortabel en gezond binnenklimaat.
Thema's op het gebied van duurzaamheid spelen ook een rol in ons onderwijsprogramma. Samen met de basisscholen in de omgeving hebben we een duurzaamheidslab opgericht.   

Brugklassers bij de hand nemen

De stap van basis naar voortgezet onderwijs is best groot. Wij proberen de overgang zo prettig mogelijk te laten verlopen: 

  • Al voor de zomervakantie hebben we een kennismakingsprogramma. De nieuwe brugklassers verkennen het gebouw en maken kennis met hun nieuwe klas via allerlei leuke activiteiten. 
  • Iedere klas heeft een eigen mentor. Bij deze leraar kunnen leerlingen altijd terecht voor (persoonlijke) vragen.
  • Er zijn ook speciale mentorlessen waarin aandacht besteed wordt aan hoe je met elkaar omgaat en hoe je het beste iets kunt leren. 
  • Aan het begin van het schooljaar gaan leerlingen twee dagen op brugklaskamp. Tijdens deze dagen leren zij elkaar nog beter kennen en wordt de klas een echte groep. 

Extra uitdaging

TTO:

Sportklas:

Global Citizen:

Extra aanbod: ook nieuwsgiering wat dit inhoudt? Neem een kijkje bij ons extra aanbod. 

Top